oost europa | georgie

Vakantieland Georgie

Georgië is een land dat geografisch gezien vrijwel geheel in Zuidwest-Azië ligt en voor een zeer klein deel ook in Europa (het is daarmee een transcontinentale staat). Georgië is sinds 27 april 1999 lid van de Raad van Europa en beschouwt zichzelf als een Europees land. Georgië is ook lid van het Wereldhandelsorganisatie, de Organisatie voor Economische Samenwerking in het Zwarte Zeegebied, de Organisatie voor Veiligheid en Samenwerking in Europa, de GUAM en de Aziatische Ontwikkelingsbank. Het land grenst aan Rusland, Azerbeidzjan, Armenië, Turkije en de Zwarte Zee.

Bezienswaardigheden
Paleis van Likani, een voorbeeld van Russische architectuur, te Borjomi
Klooster van Gelati
Jvariklooster
Vardzia
David Garedzja-klooster

Tbilisi, de hoofdstad van Georgië, ligt in een bergdal dat door de rivier Mtkvari is uitgeslepen. In Tbilisi zijn nog veel sporen uit verschillende historische periodes: kerken, synagogen en moskeeën. Ook is er nog veel monumentale Sovjet-architectuur. Er zijn veel statige oude houten huizen en eeuwenoude badhuizen, Georgië had een belangrijke 'badcultuur'. In Tbilisi staan de 13e-eeuwse Metechi-kerk, de Sioni-kathedraal uit de 5e eeuw en de Anchiskati-kerk. Andere bezienswaardigheden zijn het Narichala-fort aan de rand van de stad en het Nationale Art Museum. In de voormalige hoofdstad Mtscheta zijn nog kerken uit de begintijd van het christendom te zien. Bezienswaardigheden in Mtscheta zijn het oude centrum, het Jvari Klooster en de Svetitskhoveli Kathedraal.
Familiereis Georgië Kort

Tijdens deze korte en actieve vakantie naar Georgië ontdek je bijzondere landschappen en maak je kennis met de gastvrije bevolking. Het land staat bekend om zijn fascinerende cultuur en imponerende bergen.

vanaf EUR: 1098.00

Familiereis Privé Georgië

Deze actieve privéreis door Georgië laat je kennismaken met de bijzonder vriendelijke bevolking en prachtige landschappen. Flaneer over de boulevard van Batumi aan de Zwarte Zee en wandel met je gezin door de Kaukasus.

vanaf EUR: 1288.00

Familiereis Georgië

Tijdens deze familiereis naar Georgië ontdek je bijzondere landschappen, maak je kennis met de vriendelijke bevolking en flaneer je over de boulevard van Batumi aan de Zwarte Zee.

vanaf EUR: 1529.00

Groepsrondreis Georgië

Tijdens deze rondreis door Georgië ontdek je de bijzondere landschappen en de rijke cultuur van dit land.

vanaf EUR: 1598.00

noord afrika: tunesie :: marokko :: algerije
midden oosten: libanon :: jordanie :: iran :: egypte :: midden oosten :: syrie :: israel
noord america: verenigde staten :: mexico :: amerika :: canada
zuid america: venezuela :: peru :: argentinie :: bolivia :: chili :: colombia :: brazilie :: suriname
Vakantiehuis in BaillestavyVoor uw zomervakantie op maat ga naar het portal voor al uw vakanties