zuid america | colombia

Vakantieland Colombia

De Republiek Colombia is een land in het noordwesten van Zuid-Amerika. Het grenst in het noorden aan de Caribische Zee, in het oosten aan Venezuela, in het zuidoosten aan Brazilië, in het zuiden aan Peru en Ecuador, en in het westen aan Panama en de Grote Oceaan.De seizoenen worden in Colombia eerder gekarakteriseerd door regenval dan door temperatuurwisselingen. In de lage gebieden aan de Caraïbische kust (het noorden) is er een droog seizoen van december tot maart, de rest van het jaar is het regenachtig.
Colombia is zeer rijk in plantengroei; grote delen van het land zijn met tropisch regenwoud bedekt. Aan de kust komen mangrovebossen voor. De bovenloop van de Magdalena is grotendeels begroeid door savanne, de llanos. De kerstorchidee (Cattleya trianae) is de nationale bloem van Colombia.

De meeste toeristen komen naar Colombia tijdens de beroemde festivals (zoals de Cali Fair, de Barranquilla Carnival, het Iberoamerican Theater Festival en het Bloemen Festival). Veel mensen komen ook tijdens de Kerstperiode en de festiviteiten rond de Onafhankelijkheidsviering van Colombia. Hoewel Colombia geplaagd wordt door reiswaarschuwingen vanwege FARC en andere guerrilla groepen, trekt het gedurende de laatste jaren toch steeds meer toeristen. De oorzaak lijkt te vinden in de harde aanpak van president Álvaro Uribe om de rebellen steeds verder te verdrijven uit de grote steden en andere toeristische plaatsen die internationale bezoekers trekken.

Ecotoerisme
Colombian National Koffie Park (Montenegro, Quindío)
Nevado del Ruiz National Park (nabij Manizales)
Bogota botanische tuin (Bogota)
PANACA Park
Tayrona Park (Santa Marta)
Desierto de Tatacoa
Nationaal Park Chicamocha Canyon
Gorgona en Malpelo eilanden

Bouwsteen: Cano Cristales

Welkom in Canõ Cristales: een kleurrijk fenomeen welke u echt met eigen ogen gezien moet hebben! Caño Cristales is een rivier in het Colombiaanse departement Meta.

vanaf EUR: 389.29

Bouwsteen: Amazone regenwoud

U gaat back to basic tijden deze vier-daagse trip door de jungle van het Amazone gebied. U leert de omgeving goed kennen door middel van wandelingen, kanotochten en uitgaans-avonden.

vanaf EUR: 763.01

Bouwsteen: Wildlife safari in El Hato Aurora

Geniet van een echte safari experience in Colombia! U gaat op zoek naar verschillende diersoorten, waaronder vogels, kaaimannen, capibara’s en witstaartherten.

vanaf EUR: 939.49

Highlights van Colombia

Maak kennis met het veelzijdige Colombia in deze 7 daagse rondreis. U ziet alle highlights van Colombia, waaronder de hoofdstad Bogotá en Cartagena. Tevens ontdekt u het bekende koffiegebied van Armenia waar u zult genieten van de lekkerste koffie.

vanaf EUR: 981.01

Rondreis Colombia Hoogtepunten

Tijdens deze avontuurlijke rondreis door Colombia bezoeken we in twee weken tijd de hoogtepunten van het land. Dit gastvrije land kent de meest aardige mensen van Zuid-Amerika.

vanaf EUR: 1898.00

Decameron Baru

Decameron Baru is een 4 sterren accommodatie gelegen in Cartagena in Colombia.

vanaf EUR: 2056.00

1 2 3  volgende
noord afrika: tunesie :: marokko :: algerije
midden oosten: libanon :: jordanie :: iran :: egypte :: midden oosten :: syrie :: israel
noord america: verenigde staten :: mexico :: amerika :: canada
zuid america: venezuela :: peru :: argentinie :: bolivia :: chili :: colombia :: brazilie :: suriname
Vakantiehuis in Baillestavy

Goedkope VakantieVoor uw zomervakantie op maat ga naar het portal voor al uw vakanties