zuid europa | frankrijk

Vakantieland Frankrijk

Frankrijk ligt tussen het Kanaal, de Atlantische Oceaan en de Golf van Biskaje (in het westen), België en Luxemburg (in het noorden), Duitsland, Zwitserland en Italië (in het oosten) en Spanje, Andorra, de Middellandse Zee en Monaco in het zuiden. Ook het eiland Corsica in de Middellandse Zee behoort tot Frankrijk, alsook vele overzeese gebieden.
Frankrijk is de meest bezochte toeristische bestemming van de wereld. Parijs, de Côte d'Azur, de Atlantische kust, de Alpen, de Loirevallei, Bretagne, Normandië en de Provence zijn slechts een handgreep aan bekende trekpleisters. Het land staat ook bekend om z'n keuken (met name wijn en kaas), geschiedenis, cultuur en mode.

Het klimaat varieert aanzienlijk. Er zijn drie verschillende klimaatzones.
Vochtig zeeklimaat; met vaak frisse zomers bijvoorbeeld ten westen van de lijn Bayonne-Rijsel
Semi-landklimaat of tussenliggend klimaat met strenge winters en warme zomers. Bijvoorbeeld in de Elzas, Lotharingen, langs het Rhônedal en in de gebergten (Alpen, Pyreneeën, Centraal Massief)
Mediterraan klimaat met zachte winters en hete zomers in het zuiden van Frankrijk.

De Franse keuken is wereldwijd bekend en geliefd en draagt ook bij aan het zelfbeeld van de Fransen. Er zijn diverse streekgerechten. Franse gerechten zijn o.a. bouillabaisse en cassoulet. De Franse wijn (uit verschillende wijnstreken) en Franse kaas (wel 400 soorten) zijn erg bekend.
Château de Boisson

Het park is een kleine camping die mooi gelegen is op een steile heuvel. De voorzieningen zijn ondergebracht in de bijgebouwen van het kasteel. De camping heeft een zwembad met glijbaan, een kinderbad en een verwarmd binnenbad.

EUR: 22.00


La Ferme de la Serraz

De camping ligt vlak bij het meer en is een heerlijke plek. Deze kleinschalige camping wordt omgeven door een magnifiek berglandschap en vormt een ideale uitvalsbasis voor het verkennen van deze regio.

EUR: 23.00

la Palombiere

De camping ligt in de heuvels van het ongerepte landschap. De oude gebouwen van de boerderijen zijn smaakvol gerestaureerd en huisvesten nu de campingwinkel, de rustieke bar en het uitmuntende restaurant.

EUR: 23.00

Chateau de lEperviere

Het park is een kasteelcamping midden in de bossen gelegen. Het is een oase van rust met ruime plaatsen verspreid tussen eeuwenoude eiken. Deze camping is ideaal voor gezinnen met jonge kinderen en rustzoekers.

EUR: 25.00

Domaine dOléron

De camping is een kleine familiecamping gelegen op een rustig plekje. Het is een vredige camping ideaal voor een relaxte vakantie. De kampeerplaatsen liggen midden in de bossen en de hoge bomen bieden veel schaduw.

EUR: 25.00

Château des Marais

De camping ligt op het weelderige groene landgoed van een oud herenhuis. De plaatsen liggen in de schaduw van grote bomen. Kinderen hebben er alle ruimte om hun gang te gaan. Jonge gezinnen genieten vooral van de rustige omgeving.

EUR: 26.00

1 2 3 4 5 6 7 8  ... 322 volgende
noord afrika: tunesie :: marokko :: algerije
midden oosten: libanon :: jordanie :: iran :: egypte :: midden oosten :: syrie :: israel
noord america: verenigde staten :: mexico :: amerika :: canada
zuid america: venezuela :: peru :: argentinie :: bolivia :: chili :: colombia :: brazilie :: suriname
Vakantiehuis in Baillestavy

Goedkope VakantieVoor uw zomervakantie op maat ga naar het portal voor al uw vakanties