afrika | madagascar

Vakantieland Madagascar

Madagaskar, ook wel Malagasi, officieel de Republiek Madagaskar, is een eiland en een land dat ten oosten van het vasteland van het continent Afrika ligt, ervan gescheiden door Straat Mozambique. Het is het op drie na grootste eiland ter wereld, na Groenland, Nieuw-Guinea en Borneo.

Madagaskar heeft een unieke flora en fauna die zich deels onafhankelijk hebben ontwikkeld van het vasteland van Afrika, als gevolg van de geïsoleerde ligging als eiland. De bekendste dierengroep zijn de lemuren, een gevarieerde groep halfapen die alleen op het eiland voorkomt. Andere bekende dieren die alleen op Madagaskar leven zijn de Madagaskardaggekko's, een geslacht van felgekleurde hagedissen, de Madagaskar komeetstaartvlinder,de Steltrallen de tenreks, en de fossa of fretkat, het grootste inheemse roofdier (zie ook de lijst van zoogdieren in Madagaskar). Ook komt een groot aantal soorten kameleons voor op het eiland. Soorten uit het geslacht Furcifer worden ook wel Madagaskarkameleons genoemd. De nationale bomen van Madagaskar zijn de baobab en de reizigersboom. Een bekende boom uit Madagaskar die wereldwijd in de tropen wordt aangeplant, is de flamboyant. Ook de bekende kamerplant Dracaena marginata komt oorspronkelijk uit Madagaskar. In 2008 werd de op Madagaskar endemische palm Tahina spectabilis voor het eerst beschreven.

Groepsrondreis Madagascar/Mauritius Hoogtepunten

Cultuur, avontuur en paradijs in één reis.

vanaf EUR: 3649.00


Groepsrondreis Madagascar

Tijdens deze avontuurlijke rondreis door Madagascar beleven zowel cultuur- als natuurliefhebbers een geweldige reis. Het land herbergt een uniek planten- en dierenleven met lemuren (halfapen), kameleons en bizar stekelwoud.

vanaf EUR: 3659.00

Familiereis Madagascar

Tijdens deze familiereis door het avontuurlijke Madagascar zul je je niet snel vervelen. Je bezoekt meerdere nationale parken, waar je op zoek gaat naar allerlei soorten lemuren (halfapen) en kameleons.

vanaf EUR: 3879.00

Vakantiehuis in Baillestavy

Goedkope VakantieVoor uw zomervakantie op maat ga naar het portal voor al uw vakanties