afrika | uganda

Vakantieland Uganda

Oeganda of Uganda, officieel de Republiek Oeganda of de Republiek Uganda, is een land op de evenaar in Oost-Afrika dat - met de klok mee en vertrekkend vanuit het noorden - grenst aan Zuid-Soedan, Kenia, Tanzania, Rwanda en Congo-Kinshasa.

Oeganda is een republiek die staatkundig in 77 districten onderverdeeld is, verspreid over vier geografische regio's. Het land werd op 9 oktober 1962 onafhankelijk van het Verenigd Koninkrijk en het ontleent zijn naam aan het koninkrijk Boeganda, dat een deel van het zuiden van het land beslaat waaronder de hoofdstad Kampala. Naast Boeganda zijn er in Oeganda nog vier andere koninkrijken.

Wildparken
Nationaal park Murchison Falls
Het Nationaal park Murchison Falls heeft een oppervlakte van 3860 km² grote park wordt ook wel Nationaal park Kabalega Falls genoemd. Het ligt op circa 6 uur rijden van Kampala. In dit park liggen de Murchison-watervallen. De Witte Nijl stroomt van oost naar west door het park en heeft wilde watervallen en stroomversnellingen. In het park bevinden zich Rothschild-giraffen, nijlpaarden,nijlkrokodillen, olifanten, buffels, leeuwen, verschillende soorten antilopen (waaronder de 'Ugandan Kob'), en diverse soorten vogels.
[bewerken] Nationaal park Kibale Forest

Op 35 kilometer afstand ten zuiden van Fort Portal ligt dit 766 km² grote wildpark Kibale Forest. Het bestaat uit een savannelandschap met moerasgebieden, kratermeren en tropische wouden. In het wildpark leven chimpansees, olifanten, buffels, knobbelzwijnen en antilopen.

Nationaal park Rwenzori Mountains
De besneeuwde bergtoppen van het Rwenzori-gebergte ("Mountains of the Moon") in het westen van het land voorzien 3% van de bevolking van water met hun smeltwater. Het Nationaal park beslaat ongeveer een oppervlakte van 1000 km². Hier bevindt zich ook Mount Stanley, die met zijn 5109 meter de hoogste berg van het land is.

Nationaal park Queen Elizabeth
Het Nationaal park Queen Elizabeth is het meest wildrijke van Oeganda, er zijn kuddes olifanten, buffels, nijlpaarden, bavianen en antilopen. Het park is bijna 2000 km² groot en heeft een savannelandschap met afwisselend moerassen, rivieren, meren en tropisch regenwoud.

Nationaal park Bwindi Impenetrable
Het Nationaal park Bwindi Impenetrable bevindt zich in het zuidwesten van Oeganda tegen de grens van het Nationaal park Virunga in Congo. In het park leven nog ongeveer 340 berggorilla's waarvan er vier families door toeristen bezocht kunnen worden.
Groepsrondreis Uganda

Tijdens deze avontuurlijke rondreis door Uganda ontdekken we het groene hart van Afrika. Wie vroeger graag de verhalen van Tarzan las, moet eigenlijk naar Uganda gaan.

vanaf EUR: 3409.00

Groepsrondreis Uganda Natuur Plus Pop-Up

Tijdens deze unieke natuurreis door Uganda ontdek je het groene hart van Afrika onder begeleiding van biologe Iris. Door met een bioloog te reizen krijg je veel meer mee over de natuur van het land en het gedrag en de leefomgeving van de dieren.

vanaf EUR: 4099.00

Vakantiehuis in Baillestavy

Goedkope VakantieVoor uw zomervakantie op maat ga naar het portal voor al uw vakanties