afrika | zuid afrika

Vakantieland Zuid Afrika

Zuid-Afrika, officieel de Republiek Zuid-Afrika (Afrikaans: Republiek van Suid-Afrika, Engels: Republic of South Africa) is een land dat aan de zuidpunt van Afrika ligt. Het land grenst in het noorden aan Namibië, Botswana en Zimbabwe, in het oosten aan Mozambique en Swaziland. De onafhankelijke staat Lesotho wordt in zijn geheel door Zuid-Afrika omsloten.

Zuid-Afrika wordt als één van de verwantschapslanden genoemd.

Toerisme
Toerisme is sinds het einde van de 20e eeuw uitgegroeid tot een zeer belangrijke economische factor in Zuid-Afrika. In 2005 werd het aandeel van het toerisme van het bruto binnenlands product op meer dan 7% geschat. Grote attracties in het land zijn onder andere:

Sun City met in de buurt het Pilanesberg National Park
Het Kruger Nationaal Park
Kaapstad met de Tafelberg en Kaap de Goede Hoop
De Kaapse wijnlanden bij Stellenbosch, Franschhoek en Paarl
Johannesburg en Witwatersrand
De Tuinroute
Zandstranden aan de Indische Oceaan bij Durban
De Drakensbergen
De Blyderivierspoort

Bezienswaardigheden
Tafelberg
Kaap de Goede Hoop
Robbeneiland
Port Elisabeth
Nationaal park Kruger

Flora en fauna
Zuid-Afrika heeft met meer dan 20.000 verschillende soorten planten, zo'n 10% van alle bekende plantensoorten op Aarde, een bijzonder grote biodiversiteit. Zuid-Afrika's meest voorkomende bioom is grasland, vooral op het Hogeveld, waar de plantengroei overheerst wordt door verschillende grassen, lage struiken en doornenbomen, vooral kamelendoorn en witdoorn. De vegetatie wordt zelfs nog dunner in het noordwesten ten gevolge van de lage regenval. Er zijn verschillende succulenten die water bewaren zoals aloë's en nabomen in het erg warme en droge Namakwaland.

De gras- en doornensavanne verandert langzaam in bosveld in het noordoosten van het land, met dichtere plantengroei. Er is ook een beduidende hoeveelheid Afrikaanse baobabs in dit gebied, nabij de noordelijke punt van het Krugerpark. Het Krugerpark is een van de bekendste wildparken van Zuid-Afrika en het continent. Enkele andere grote en bekende parken en reservaten in Zuid-Afrika zijn het Agulhaspark, het Augrabiespark, het Karoopark en Natuurreservaat Mpofu.

Ook aan fauna is Zuid-Afrika rijk. De Grote Vijf is de naam voor de vijf grootste dieren die men graag voor de camera heeft: de olifant, de leeuw, de buffel, de luipaard en de neushoorn. De Grote Vijf is van oorsprong de benaming van de vijf diersoorten die het meest gevaarlijk waren om op te jagen. De benaming is dus uit de jacht afkomstig, maar wordt nog steeds met name in de toeristensector veel gebruikt als zijn de diersoorten die graag gezien worden. Deze dieren leven allemaal in Zuid-Afrika. Soms hoor je ook wel eens over De Grote Zes en De Grote Zeven. In dat geval horen de walvis en de witte haai er ook bij.

Naast de Grote Vijf herbergt het land nog een grote rijkdom aan dieren, waaronder twee soorten gnoes, impala, giraffe, nijlpaard en gevlekte hyena. Enkele diersoorten zijn endemisch voor Zuid-Afrika, wat betekent dat ze nergens anders ter wereld voorkomen. Een voorbeeld is de met uitsterven bedreigde hottentothaas, die enkel in de Karoo voorkomt.
Groepsrondreis Zuid-Afrika Tuinroute

Tijdens deze avontuurlijke rondreis door Zuid-Afrika bezoeken we de mooiste route van Zuid-Afrika, de Tuinroute.

vanaf EUR: 2649.00


Familiereis Zuid-Afrika Tuinroute/Kruger

Tijdens deze familiereis rijden we via de Tuinroute, de mooiste route van Zuid-Afrika, langs alle hoogtepunten van dit diverse land. Voel je 'on top of the world' op de Tafelberg en zie de pinguïns spelen op Boulders Beach.

vanaf EUR: 2769.00

Groepsrondreis Zuid-Afrika Tuinroute/Kruger

Tijdens deze avontuurlijke rondreis door Zuid-Afrika bezoeken we de hoogtepunten van dit diverse land. Dieren spotten doen we natuurlijk in het Kruger Nationaal Park. Ook bezoeken we de mooiste route van Zuid-Afrika, de Tuinroute.

vanaf EUR: 2799.00

Premium Reis Zuid-Afrika

Tijdens deze volledige rondreis door Zuid-Afrika bezoeken we de hoogtepunten van dit diverse land in stijl.

vanaf EUR: 4499.00

Vakantiehuis in Baillestavy

Goedkope VakantieVoor uw zomervakantie op maat ga naar het portal voor al uw vakanties