azie | india

Vakantieland India

India, officieel de Republiek India, is een land in Zuid-Azië. Met 1.166.079.217 (2009) inwoners is het na China het meest bevolkte land ter wereld.

India ligt op het Indisch Subcontinent en is voor het grootste deel een schiereiland, dat in het westen en zuiden grenst aan de Indische Oceaan en in het oosten aan de Golf van Bengalen. In het noorden grenst het land (van west naar oost) aan Pakistan, China (voornamelijk Tibet), Nepal, Bhutan, Myanmar en Bangladesh. Ten zuidoosten van India in de Indische Oceaan ligt de eilandstaat Sri Lanka en ten zuidwesten liggen de Maldiven.

De hoofdstad is New Delhi, maar de grootste stad van het land is Bombay. India is een federale republiek onderverdeeld in 28 staten, 6 unieterritoria en 1 nationaal hoofdstedelijk territorium.

Klimaat
India heeft door zijn grootte verscheidene klimaatzones, van een tropisch klimaat in het zuiden tot een gematigd klimaat in het noorden. Het grootste gedeelte van India wordt ook gekenmerkt door een moessonklimaat en kent 3 seizoenen. Het koele seizoen van oktober tot februari, het hete seizoen van maart tot juni en het regenseizoen van midden juni tot september. De stad Delhi heeft een regenval van ongeveer 640 mm per jaar. De zuidwestelijke kust en het noordoosten van het land kennen veel meer regenval. In Darjeeling in het noordoosten tegen Nepal kan de regenval oplopen tot 3040 mm. Dit in tegenstelling tot de Thar-woestijn in het noordwesten waar de neerslag niet hoger is dan 50 mm. Het centrale Deccan-plateau is relatief droog.

Flora en fauna
De Bengaalse tijger is een van de vele dieren die in India voorkomen

In de noordelijke valleien zijn er voornamelijk bossen. In het noordoosten komen er veel bamboebossen voor. Het noordwesten is voornamelijk steppe en woestijn. Het centrale plateau in het zuiden kent een begroeiing van palmbomen met regenwoud naar de regenachtige zuidwestkust toe.

Er zijn diverse Nationale Parken in India zoals:
Nationaal park Sundarbans
Nationaal Park Bloemenvallei, uitbreiding van Nanda Devi
Nationaal park Kaziranga
Wildpark Manas (wildpark)
Nationaal park Keoladeo

India kent door zijn grootte, zijn verschillende klimaten en afwisselende geografie een zeer divers dierenrijk.

Bezienswaardigheden
Ajanta
Bodhgaya
Darjeelingspoorweg
Ellora
Fatehpur Sikri
Qutb Minar
Sundarbans
Taj Mahal
Grotten van Ajanta
Grotten van Ellora
Fort van Agra
Zonnetempel van Konarak
Groep monumenten bij Mahabalipuram
Kerken en kloosters in Goa
Monumentengroep bij Khajuraho
Monumentengroep bij Hampi
Monumentengroep bij Pattadakal
Grotten van Elephanta
Chola-tempels, uitgebreid in 2004
Boeddhistische monumenten bij Sanchi
Humayun's tombe, Delhi
Qutb Minar en zijn monumenten, Delhi
Bergspoorwegen in India, uitbreiding in 2005 van de Darjeelingspoorweg
Mahabodi tempelcomplex in Bodh Gaya
Rots-schuilplaatsen van Bhimbetka
Archeologisch park Champaner-Pavagadh
Het treinstation Chhatrapati Shivaji Terminus
Chinese visnetten bij Kochi
Groepsrondreis Noord-India Hoogtepunten

Tijdens deze rondreis door Noord-India beleef je de sprookjes van Duizend-en-één-nacht in de forten van Rajasthan en bewonder je de grandeur van de Taj Mahal en de tempels in Khajuraho.

vanaf EUR: 1379.00


Groepsrondreis Zuid-India Hoogtepunten

Een boeiende cultuur, kleurrijke tempels, tropische stranden, prachtige natuur en heerlijk eten vormen een ideale mix van ingrediënten voor deze 16-daagse rondreis door Zuid-India.

vanaf EUR: 1579.00

Groepsrondreis Noord-India Compleet

Tijdens deze complete en avontuurlijke rondreis door Noord-India maken we kennis met een wereld die herinneringen oproept aan de sprookjes van Duizend-en-één-nacht.

vanaf EUR: 1699.00

Vakantiehuis in Baillestavy

Goedkope VakantieVoor uw zomervakantie op maat ga naar het portal voor al uw vakanties