azie | japan

Vakantieland Japan

Japan is een eilandstaat ten oosten van het Aziatische continent. Het land wordt gevormd door 6.852 eilanden in de Grote Oceaan. De grootste eilanden zijn Hokkaido, Honshu, Shikoku en Kyushu, die samen 97% van de totale oppervlakte van Japan beslaan. De de facto hoofdstad en grootste stad van Japan is Tokio.

Klimaat
Japan ligt tussen de 20° en 40° NB over een afstand van circa 3.200 kilometer. Het langgerekte karakter - in noord-zuid richting - leidt tot verschillen klimaten. Het varieert van een koel en vochtig continentaal klimaat in het noorden met vrieskoude winters en warme zomers tot een vochtig subtropisch klimaat in het zuiden. Het weer op de hoofdeilanden wordt bepaald door de landmassa Siberië en de Stille Oceaan. In de winter waait de koude lucht van Siberie over de warmere Japanse Zee en zorgt voor metershoge sneeuw in Noordwest-Japan. In de zomer komt er een warme vochtige lucht van de Stille Oceaan en dit zorgt voor hoge temperaturen in Midden- en Zuid-Japan. In augustus ligt de gemiddelde temperatuur in Tokio op zo'n 27 °C; in Nederland ligt het gemiddelde op 18°C in de warmste maand. De regenval is overvloedig - tussen de 1.000 en 2.500 millimeter - met name in de zomer, en natuurgeweld, zoals tyfoons en aardbevingen, treedt frequent op.

Bezienswaardigheden
Boeddhistische monumenten in het Horyuji-gebied
Kasteel Himeji
Yakushima
Shirakami Sanchi
Historische monumenten van oud-Kioto (Kioto, Uji en Otsu)
Historische dorpen van Shirakawago en Gokayama
Vredesmonument van Hiroshima (Genbaku Dome)
Itsukushima-schrijn
Historische monumenten van oud-Nara
Schrijnen en tempels van Nikko
Gusuku-locatie en gerelateerde plaatsen van het Koninkrijk Riukiu
Drie heilige plaatsen en de pelgrimsroute in het Kii-gebergte
Nationaal park Shiretoko
Groepsrondreis Japan Hoogtepunten

Tijdens deze rondreis door Japan val je van de ene verbazing in de andere. Nergens ter wereld gaan mystiek, cultuur en tradities zo harmonieus samen met technische innovatie en futurisme als in Japan.

vanaf EUR: 2799.00

Familiereis Japan

Tijdens de familiereis Japan val je van de ene verbazing in de andere. Nergens ter wereld gaan mystiek, cultuur en tradities zo harmonieus samen met technische innovatie en futurisme als in Japan.

vanaf EUR: 3899.00

Groepsrondreis Japan

Tijdens deze rondreis Japan val je van de ene verbazing in de andere door de enorme tegenstellingen. Nergens ter wereld gaan mystiek, cultuur en tradities zo harmonieus samen met technische innovatie en futurisme als in Japan.

vanaf EUR: 3999.00

Vakantiehuis in Baillestavy

Goedkope VakantieVoor uw zomervakantie op maat ga naar het portal voor al uw vakanties