noord america | canada

Vakantieland Canada

Canada is een land in het noorden van Noord-Amerika. In het zuiden wordt het door de Verenigde Staten begrensd en in het oosten door de Atlantische Oceaan. De westelijke grens wordt gevormd door de Amerikaanse staat Alaska en de Grote Oceaan, en in het noorden ligt de Noordelijke IJszee. De hoofdstad van Canada is Ottawa en de grootste steden zijn Toronto, Montréal en Calgary.

Klimaat
Grote delen van Canada kennen zeer koude winters met temperaturen die in het noorden en op de prairies regelmatig onder de -40° Celsius duiken. Een uitzondering zijn de kustgebieden in Brits-Columbia waar milde en regenachtige winters voorkomen.

Zomers kunnen in grote delen van Canada, vooral het zuiden, opvallend warm zijn en vaak vochtig. De gemiddeld warmste steden in Canada zijn Vancouver, Victoria en Windsor, de meest zuidelijk gelegen stad. Een klein woestijngebied bevindt zich in de wijnstreek Okanagan, in het zuiden van Brits-Columbia. Een deel van zuidelijk Alberta dat in de schaduw van de Rocky Mountains ligt kent een semi-aride, oftewel vrij droog, klimaat. Hier komen onder meer Badlands voor. Het uiterste zuiden van Ontario is een uitloper van de zogenaamde Tornado alley vanuit de Verenigde Staten, een gebied waar vaak tornado’s voorkomen.

Natuur
Omdat het land dunbevolkt is zijn er veel natuurlijke gebieden relatief onaangetast door menselijk ingrijpen. Het land kent vele beschermde Provinciale en Nationale Parken. Het Canadian Botanical Conservation Network (CBCN) is een netwerk dat zich in Canada bezig houdt met het behoud van zeldzame en bedreigde inheemse plantensoorten, wilde habitats en ecosystemen.
Montreal

Vlucht vertrekt op 04-09-2020 van Dusseldorf, Dusseldorf naar Pierre Elliott Trudeau International, Montreal met Air France. Op 25-09-2020 vertrekt de terugvlucht van Pierre Elliott Trudeau International, Montreal naar Dusseldorf, Dusseldorf.

vanaf EUR: 322.00


Toronto

Vlucht vertrekt op 31-08-2020 van Schiphol, Amsterdam naar Toronto, Toronto met Lufthansa. Op 06-09-2020 vertrekt de terugvlucht van Toronto, Toronto naar Schiphol, Amsterdam. Boek deze vlucht bij www.wtc.nl voor €390

vanaf EUR: 390.00

Toronto

Vlucht vertrekt op 31-08-2020 van Schiphol, Amsterdam naar Lester B Pearson International, Toronto met Lufthansa. Op 06-09-2020 vertrekt de terugvlucht van Lester B Pearson International, Toronto naar Schiphol, Amsterdam. Boek deze vlucht bij www.

vanaf EUR: 390.00

Vancouver

Vlucht vertrekt op 03-09-2020 van Schiphol, Amsterdam naar Vancouver International, Vancouver met Swiss. Op 24-09-2020 vertrekt de terugvlucht van Vancouver International, Vancouver naar Schiphol, Amsterdam. Boek deze vlucht bij www.wtc.nl voor €423

vanaf EUR: 423.00

Vancouver

Vlucht vertrekt op 03-09-2020 van Schiphol, Amsterdam naar Vancouver International, Vancouver met Swiss. Op 24-09-2020 vertrekt de terugvlucht van Vancouver International, Vancouver naar Schiphol, Amsterdam. Boek deze vlucht bij www.wtc.nl voor €423

vanaf EUR: 423.00

Calgary

Vlucht vertrekt op 20-08-2020 van Dusseldorf, Dusseldorf naar Calgary International, Calgary met Lufthansa. Op 29-08-2020 vertrekt de terugvlucht van Calgary International, Calgary naar Dusseldorf, Dusseldorf. Boek deze vlucht bij www.wtc.

vanaf EUR: 752.00

noord afrika: tunesie :: marokko :: algerije
midden oosten: libanon :: jordanie :: iran :: egypte :: midden oosten :: syrie :: israel
noord america: verenigde staten :: mexico :: amerika :: canada
zuid america: venezuela :: peru :: argentinie :: bolivia :: chili :: colombia :: brazilie :: suriname
Vakantiehuis in Baillestavy

Goedkope VakantieVoor uw zomervakantie op maat ga naar het portal voor al uw vakanties