zuid america | venezuela

Vakantieland Venezuela

De Bolivariaanse Republiek Venezuela is een land in het noorden van Zuid-Amerika en grenst aan de Caribische Zee en de Atlantische Oceaan in het noorden, Guyana in het oosten, Brazilië in het zuiden en Colombia in het westen. Voor de Venezolaanse kust liggen Aruba, Bonaire, Curaçao, Isla Margarita en Trinidad en Tobago.

Venezolaans symbool

Bloem
Orchidee(Cattleya mossiae): Is op 23 maart 1952 tot nationale bloem van Venezuela verklaard. Deze soort orchidee werd in 1830 in Venezuela voor het eerst ontdekt.

Boom
Araguaney (Tabebuia chrysantha): Is op 29 maart 1948 tot nationale boom van Venezuela verklaard. De naam van deze boom is een combinatie van een inheemse taal in Venezuela en het Grieks. Haar naam betekent goudenbloem, dat heeft ze te danken aan haar gele kleur.

Vogel
Wielewaal (Icterus icterus): Is op 23 mei 1958 tot nationale vogel van Venezuela verklaard. Het is een vogel van ongeveer 24 cm spanwijdte. Het hele lijf is geel en oranje, behalve de kop en de vleugels die zwart met witte strepen is en blauwe vlek rondom het oog.

Volkslied
Gloria al bravo pueblo: Het lied is officieel aangesteld door president Antonio Guzmán Blanco op 25 mei 1881. De tekst is gemaakt door de journalist Vicente Salias in 1810. De muziek is er later bij gemaakt door Juan José

Landaeta.
Alma LLanera: Is een lied van het genre joropo. Het lied werd door Pedro Elías Gutiérrez gecomponeerd en is gebaseerd op een tekst van Rafael Bolívar Coronado. Alma LLanera wordt beschouwd als de tweede volkslied van Venezuela. Dit lied werd op 19 september 1914 voor het eerst uitgegeven in de Teatro Minicipal van Caracas.

Vakantiehuis in Baillestavy

Goedkope VakantieVoor uw zomervakantie op maat ga naar het portal voor al uw vakanties